Розкриття та звучання будь-якої парфумерної композиції завжди залежить від географії, погодних умов, вологості та інших атмосферних характеристик. Суть в тому, що ароматичні речовини, що входять до певної композиції, мають різну швидкість випаровування, яка змінюється від зовнішніх умов.

Традиційно, літо вважається сезоном легких і свіжих ароматів скошеної трави або квітів. Зима - прекрасна пора густих та солодких композицій. Вважається, що взимку в свіжих композиціях відчувається більше гіркоти і різкості (так яскраво проявляється спиртова основа). А шипрові парфуми, навпаки, стають менш терпкими і звучать ніжніше, ніж влітку. Що стосується альдегідів і солодких нот, вони або зазвичай зберігають свою ідентичність. Дотримуватись цього умовного поділу чи ні - зрозуміло, ви зможете вирішити і самостійно. Але певна логіка в цьому є: в холодну пору року будь-які запахи випаровуються з шкіри швидше, тому чим насиченішим буде аромат, тим більше шансів, що він залишиться з вами до кінця дня.

Розповімо кілька хитрощів: наприклад, взимку розпилюйте аромат на одяг. Такі тканини, як вовна і бавовна, відомі тим, що зберігають на собі шлейфи впродовж кількох днів. Також є сенс посилити концентрацію, а саме вибирати взимку парфумовану воду (EDP) замість туалетної або одеколону. Ще ви можете звернути увагу на базові ноти - саму стійку частину аромату. Обирайте пачулі, ваніль, сандал, шкіра, боби тонка, спеції - це найсильніші і насичені за звучанням ноти, що традиційно представлені в деревних і пряних композиціях.

З'ясувати, що краще для вас в той чи інший час року, можете тільки ви самі. Запахи можуть бути примхливими і непередбачуваними. І хоча існують певні закономірності, цілком може статися так, що ви несподівано відкриєте щось нове особисто для себе. Це можливо зрозуміти лише спробувавши, тому не бійтеся експериментів!