Регулярне миття рук – найпростіше, що ми можемо зробити для свого здоров’я та профілактики захворювань. Руки – це наш контактний провідник до зовнішнього світу та інших людей. Тож, дуже важливо часто та ретельно мити руки.
Мийте руки перед кожним прийомом їжі, перед та після походу в туалет, перед контактом з обличчям, після привітання за руку та після прогулянок. Це базові правила гігієни, які варто застосовувати завжди!
  • Мити руки потрібно проточною водою з милом – це найефективніший спосіб. Так ми фізично змиваємо бруд і віруси. Фахівці рекомендують рідке мило, особливо в публічних місцях чи в офісі. Тверде мило допускається вдома, де ним користується обмежена кількість людей, у стані здоров’я яких ви впевнені.
  • Милити руки потрібно мінімум 20 секунд – це дуже важливо. Загалом рекомендована тривалість самої процедури миття рук має тривати близько хвилини. Лікарям або людям, що постійно контактують з іншими, мити руки варто довше та ретельніше.
  • Уникайте автоматичних сушарок у громадських туалетах. Користуйтеся паперовими рушниками чи серветками. Закручувати кран варто паперовим рушником, а не чистою рукою.
  • Вдома користуйтеся індивідуальним рушником, прати який потрібно хоча б двічі на тиждень.
  • Не забувайте зволожувати шкіру рук!
Будьте здорові!